Lijst van alle veelgestelde vragen

Wat is een Muzaïekdag?

Een opvangdag die vzw Muzaïek organiseert op een school die op die dag een pedagogische studiedag of vrije verlofdag inplant. De kinderen die ingeschreven zijn, komen zoals gewoonlijk naar school maar krijgen dus geen lessen maar een leuke creatieve opvangdag met knutselen, bewegen, spelen…

Op een Muzaïekdag zijn ALLE kinderen die geen school hebben die dag, welkom! Ook al zit je niet op de school waar deze Muzaïekdag doorgaat.

Alle schoolgaande kids van 2,5 tot en met 12 jaar zijn welkom op elke Muzaïekdag.

Klik hier om te zien waar en wanneer deze Muzaïekdagen plaatsvinden.

Wat is een speeldag?

Een dag tijdens de vakantie waarop wij kamp geven. Bij een speeldag kan je voor 1 dag kan inschrijven en ben je niet verplicht om voor een volle week in te schrijven.

Wat met foto’s en beelden van mijn kind?

Als er geen foto’s of beelden van uw kind mogen gebruikt worden voor interne communicatie of voor promotiedoeleinden (folder, website, facebookpagina) gelieve dit per mail – informatie@muzaiek.be –  door te geven zodat we daar rekening mee kunnen houden.

Vanaf welke leeftijd mag mijn kind mee op kamp?

Een kind kan deelnemen als het in de eerste kleuterklas zit.

Voor wie en voor welke activiteiten ontvang ik een fiscaal attest?

Er wordt een fiscaal attest opgesteld voor alle kinderen tot twaalf jaar. Dit zowel voor alle kampen als voor de atelierwerkingen.

Attesten: aanmelden – gele mannetje met het tandwiel – accountbeheer – documenten

Wanneer is mijn fiscaal attest beschikbaar?

Het fiscaal attest kan u downloaden in de loop van de maand mei.

Attesten: aanmelden – gele mannetje met het tandwiel – accountbeheer – documenten

Waar kan ik het fiscaal attest terugvinden?

Als u aangemeld bent, klikt u rechtsboven op het gele mannetje met het tandwiel. Klik accountbeheer. Klik op documenten. Op deze plaats kan u het fiscaal attest downloaden.

Hoe moet ik mijn kinderen inschrijven?

Om kinderen in te schrijven voor onze activiteiten dient u eerst een account aan te maken. Dit kan je doen door op de startpagina op “aanmelden” te klikken. Halverwege de pagina klikt u op “Registreer je hier”.

Heb ik recht op korting?

Voor onze kampen kennen wij enerzijds korting toe aan gezinnen met meerdere kinderen. Zo gaat het tweede kind van hetzelfde gezin mee aan 5% korting, het derde aan 10 % korting en het vierde aan 15% korting. Dit op voorwaarde dat de kinderen ingeschreven zijn voor kampen in dezelfde periode op dezelfde locatie.

Een tweede type korting verloopt via de UiTPAS. Mensen met een kansenstatuut hebben recht op 80% korting voor muzaïek activiteiten. Meer info vindt u op de site van UiTPAS. U kan wel slechts één type korting genieten; beide kortingen zijn m.a.w. niet cumuleerbaar.

U kan daarnaast ook uw deelnameattest bij uw mutualiteit indienen om zo een deel van het inschrijvingsgeld terug te vorderen. De informatie hierover vindt u op de site van uw mutualiteit.

 

 

Wat als mijn kind ziek is tijdens het kamp?

Als uw kind ziek is en niet kan deelnemen aan de activiteiten vragen wij u om de verantwoordelijke(n) hiervan te verwittigen. Als uw kind meer dan twee dagen ziek is, kan u op vertoon van een doktersattest een deel van het inschrijvingsgeld terugvorderen.

Waar gaan de kampen door?

SJC De Krekel, Krekelberg 1, Sint-Amandsberg
SJC Heiveld, Heiveldstraat 127A, Sint-Amandsberg
SJC Visitatie, Gerardstraat 16, Sint-Amandsberg
SJC Oude Bareel, Antwerpsesteenweg 988, Sint-Amandsberg
Chirolokaal Oude Bareel, Charles Doudeletstraat 10, Sint-Amandsberg
De Vogelzang, Goedlevenstraat 78, Sint-Amandsberg
Pius X, Bredenakkerstraat 31, Destelbergen
EDUGO Sint-Vincentius, Sint-Rafaëlstraat 14, Oostakker
De Regenboog, Sint-Sebastiaanstraat 8, Wondelgem
Mariavreugde, Vinkeslagstraat 2, Wondelgem
Sint-Franciscus, Schepenhuisstrat 10, Evergem
Sint-Lucas, Sint-Jozefstraat 35, Gent

Ben ik als deelnemer verzekerd?

Ja. Vzw Muzaïek heeft een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid voor alle leden. Dit is trouwens verplicht door de overheid. Wij hebben daarnaast ook een verzekering “lichamelijke ongevallen” voor al onze leden.

Kan ik mijn inschrijving annuleren?

Indien u uw inschrijving wenst te annuleren, meer dan een maand voor de start van een activiteit, wordt u een administratieve kost aangerekend van 25 euro. Het resterende inschrijvingsgeld wordt u teruggestort.
Indien u uw inschrijving wenst te annuleren, tussen de 7 en 30 dagen voor de start van een activiteit, wordt u een administratieve kost aangerekend van 50% van het inschrijvingsbedrag. Het resterende inschrijvingsgeld wordt u teruggestort.
Annuleert u echter binnen de laatste week voor de start van de activiteit, krijgt u het inschrijvingsgeld niet terugbetaald.

Wat als een activiteit volzet is?

Als een activiteit volzet is, kan u dit zien op onze website. U kan dan inschrijven op de wachtlijst. Zodra er een uitschrijving is of zodra er extra plaatsen ter beschikking zijn, contacteren wij alle wachtenden volgens inschrijvingsdatum.

Wat als ik in de wachtrij sta voor een activiteit?

Zodra er een uitschrijving is of zodra er extra plaatsen ter beschikking zijn, contacteren wij alle wachtenden volgens inschrijvingsdatum.

Hoe word ik monitor?

Om monitor te worden bij Muzaïek kan je deelnemen aan onze vormingsdag.

Ben je ouder dan 15 jaar en heb je geen ervaring met het (muzisch) begeleiden van kinderen en jongeren dan kan je je inschrijven voor onze vormingsdag voor monitoren op 23 februari 2019. Je wordt ondergedompeld in de visie van Muzaïek en leert er hoe je eenvoudig muzisch aan de slag kan met kinderen en jongeren.

Wens je graag wat meer informatie over onze werking? Neem gerust contact op via informatie@muzaiek.be.

Neem zeker al eens een kijkje op onze Facebookpagina waar onze foto’s, filmpjes en posts heel wat vertellen over wat we doen.

 

Kan ik mijn kind bezoeken op kamp?

Neen, dit is niet mogelijk.

Wat als ik mijn wachtwoord vergeten ben?

Klik op ‘aanmelden’. Op de aanmeldpagina kan u onder de knop ‘aanmelden’ klikken op ‘wachtwoord vergeten’. U geeft uw e-mailadres waarmee u geregistreerd bent en u krijgt automatisch een nieuw wachtwoord toegestuurd.

Hoe registreer ik mij?

Klik op de startpagina op ‘aanmelden’. Halverwege de pagina klikt u op “Registreer je hier” en vult u uw e-mailadres en een wachtwoord in.

Moeten beide ouders geregistreerd zijn?

Neen. Een gezinshoofd is voldoende.

Hoe voeg ik gezinsleden toe?

Als u aangemeld bent, klikt u in de rechterbovenhoek op de gele knop met het mannetje en het tandwiel. Dan klikt u op deelnemers. U klikt op ‘deelnemer toevoegen’ en vult de gegevens in van de persoon die u graag wilt toevoegen.

Wat zijn de betaalmethodes?

Als u de inschrijvingsprocedure volgt, kan u direct digitaal betalen. Wenst u niet digitaal te betalen dan kan u onder de gele knop op “U kan ook per overschrijving betalen.” drukken. Direct daarna krijgt u de gegevens te zien om de overschrijving correct uit te voeren.

Kan ik nog mee op kamp met mijn broer of zus?

Ja. U kan meerdere kinderen, op verschillende tijdstippen, inschrijven. U zal steeds de correcte korting toegekend worden.

Hoe lang blijft mijn inschrijving geldig als ik betaal via overschrijving?

Als de overschrijving binnen de 14 dagen gebeurt, is de inschrijving definitief. Zoniet, wordt uw inschrijving van de lijst geschrapt.

Heeft u een probleem met de betaling, contacteer ons op 09/311 67 17.

Kan ik stage lopen bij muzaïek?

Zeker! Bij het luik ‘monitoren’ kan je alle informatie hierover terugvinden. Wenst u meer info dan kan u ons contacteren op 09/311.67.17 of op informatie@muzaiek.be.

Kan ik een opleiding animator volgen bij muzaïek?

Wij organiseren vormingsdagen voor nieuwe monitoren. Hierna kan je bij ons starten als animator. Aangezien wij niet landelijk erkend zijn, kunnen wij geen attesten uitschrijven om ook aan de slag te kunnen bij andere organisaties.

Ben je ouder dan 15 jaar en heb je geen ervaring met het (muzisch) begeleiden van kinderen en jongeren dan kan je je inschrijven voor onze vormingsdag voor monitoren op 23 februari 2019. Je wordt ondergedompeld in de visie van Muzaïek en leert er hoe je eenvoudig muzisch aan de slag kan met kinderen en jongeren.

Neem zeker al eens een kijkje op onze Facebookpagina waar onze foto’s, filmpjes en posts heel wat vertellen over wat we doen.

Hoe lang bestaat muzaïek al?

Muzaïek organiseert activiteiten sinds 2004.

Hoe pas ik mijn gegevens aan?

Als u aangemeld bent, klikt u rechtsboven op het gele mannetje met het tandwiel. Klik op accountbeheer. Daar kan u alle gegevens van het gezinshoofd en van de deelnemers aanpassen.

Hoe pas ik mijn deelnemers aan?

Als u aangemeld bent klikt u rechtsboven op het gele mannetje met het tandwiel. Klik op accountbeheer. Daar kan u alle gegevens van de deelnemers aanpassen of nieuwe deelnemers toevoegen.

Hoe pas ik mijn wachtwoord aan?

Als u aangemeld bent, klikt u rechtsboven op het gele mannetje met het tandwiel. Klik op accountbeheer. Daar kan u halverwege de pagina uw wachtwoord wijzigen.

Hoe geef ik medische informatie mee van mijn kind?

In uw account op onze website klikt u op MENU en op MIJN FAMILIE.

Daar kan u de leden van uw familie terugvinden. Onder de foto ziet u per persoon een hartje.

Als u hierop klikt, kan u alle medische info aanpassen.

Waar vind ik het in te vullen medisch attest terug?

Als u aangemeld bent, klikt u rechtsboven op het gele mannetje met het tandwiel. Klik op accountbeheer. Klik op documenten. Op deze plaats kan u de medische fiche downloaden.

Wanneer mag je mee op moni-activiteiten?

Zodra je ingeschreven bent als monitor, kan je deelnemen aan alle monitorenactiviteiten.

Is er voor- en naopvang voorzien tijdens het kamp?

Ja. Er wordt elke dag opvang voorzien van 8u00 tot 9u00 en van 17u00 tot 18u00.

Moet er voor de voor- en naopvang extra betaald worden?

Neen. Dit is in de prijs inbegrepen.

Hoe lang duurt een kampdag?

De activiteiten starten om 9u00 en eindigen om 17u00. Wij voorzien opvang van 8u00 tot 9u00 en van 17u00 tot 18u00.

Wanneer start een kampdag?

De activiteiten starten om 9u00 en eindigen om 17u00. Wij voorzien opvang van 8u00 tot 9u00 en van 17u00 tot 18u00.

Worden de kinderen in groepen gedeeld tijdens het kamp?

De kinderen worden volgens leeftijd ingedeeld.

Moeten we iets meebrengen om te eten op kamp?

Uw kind heeft elke dag de volgende zaken nodig op kamp om te eten en te drinken:

  • een hervulbare drinkfles met water
  • een lunchpakket
  • een stukje fruit (voor de pauze in de voormiddag)
  • een koek (voor de pauze in de namiddag)

Indien uw kind lang in de opvang moet blijven, mag u zeker een extra koek meegeven.

Kan ik het inschrijvingsbedrag spreiden over verschillende betalingsmomenten?

Dit is mogelijk. Duid aan bij het inschrijven dat u via overschrijving wenst te betalen en contacteer ons daarna zodat we samen kunnen kijken naar een oplossing.

Waarom moet ik me aanmelden?

Als u niet aangemeld bent, kan u geen kinderen inschrijven voor de kampen. Door u aan te melden en uw kinderen als deelnemers toe te voegen kunnen wij de communicatie nauwkeuriger en vooral sneller opvolgen. Uw account blijft gelden ook als u volgend jaar uw kinderen wil inschrijven voor onze kampen.

Wat gebeurt er met mijn gegevens?

Deze worden veilig bewaard volgens de regels van de GDPR. De reglementering kan u nalezen bij ‘privacybeleid’ onderaan de pagina.

Werken jullie met een UiTPAS?

UiTPAS is een spaar- en voordeelkaart voor vrijetijdsactiviteiten die je ook voor muzaïek-activiteiten kan gebruiken. Telkens je aan een UiTPAS-activiteit deelneemt, kan je punten sparen en deze punten inruilen voor extra voordelen. Muzaïek geeft na afloop van de activiteit uw deelname door aan UiTPAS.

Mensen met een kansenstatuut hebben via de UiTPAS recht op 80% korting bij aankoop en deelname aan muzaïek-activiteiten. Deze korting is niet cumuleerbaar met andere muzaïek kortingen.

Kan Muzaïek ook kampen organiseren op de school van mijn kind?

Muzaïek is steeds op zoek naar nieuwe locaties om kampen te geven. U kan ons gerust de gegevens van de school doorgeven zodat we contact kunnen opnemen.

Zin om te zingen, bewegen en musiceren?

We bevorderen de creativiteit en muzikaliteit van kinderen, jongeren en volwassenen via zingen, bewegen musiceren, knutselen, toneel spelen, spel, …